Τύποι σεμιναρίων

Α. ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΧΡΩΜΑΤΩΝ ΚΙΜΩΛΙΑΣ


Chalk Paint for Beginners - Βασικές Τεχνικες Χρωμάτων Κιμωλίας

Αυτό το σεμινάριο απευθύνεται σε όλους τους δημιουργικούς ανθρώπους που (χωρίς να έχουν ξανασχοληθεί με χρώματα κιμωλίας) θέλουν να μάθουν πως μπορούμε – εύκολα και οικονομικά – να μεταμορφώσουμε τα παλιά μας έπιπλα ή αντικείμενα, αλλάζοντας τελείως την εικόνα τους και ανανεώνοντας το χώρο αλλά και τη διάθεσή μας !!

Σε ένα αυτοτελές διασκεδαστικό 3ωρο, μαθαίνουμε στη πράξη βασικές τεχνικές εφαρμογής των χρωμάτων κιμωλίας, τεχνικές παλαίωσης και στρωματοποίησης, πατίνες και ειδικά εφέ, χρήση στένσιλ, χρήση χρωματιστών κεριών, αδιαβροχοποίηση/προστασία χρώματος και όλα τα μυστικά για να ξεκινήσετε το υπέροχο ταξίδι σας στο μαγικό κόσμο των χρωμάτων κιμωλίας !
Ευκαιρία να ανακαλύψετε και εσείς αυτό το εκπληκτικό και ψυχοθεραπευτικό χόμπυ που έχει αγαπηθεί παγκοσμίως !!!

Κόστος συμμετοχής 35 Ευρώ στο οποίο συμπεριλαμβάνονται όλα τα υλικά που θα χρησιμοποιήσουμε και φυσικά το έργο σας που θα πάρετε μαζί φεύγοντας !!

Quick Start in Chalk Paint

Για εσάς που δεν έχετε πολύ χρόνο…. αλλά θέλετε να μάθετε όλα τα μυστικά των χρωμάτων κιμωλίας …. Σεμινάριο Quick Start ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΒΑΨΙΜΑΤΟΣ & Αναπαλαίωσης επίπλων, διάρκειας μόνο 2 ωρών ! Είναι ένα σεμινάριο για αρχάριους αντίστοιχο με αυτό των βασικών τεχνικών απλά πιο συνοπτικό.
Ένα 2ωρο γεμάτο έμπνευση που θα σας γεμίσει θετική διάθεση και όρεξη για ανανέωση!
Μέσα σε δύο ώρες μαθαίνουμε όλα όσα χρειάζονται για να ξεκινήσουμε το μαγικό μας ταξίδι στο χώρο των χρωμάτων κιμωλίας (απλό βάψιμο, παλαίωση με distressing, χρήση διαφανου κεριού και κεριού παλαίωση κλπ) και θα είσαστε πλέον εφοδιασμένοι με όλες τις απαραίτητες βασικές γνώσεις για να μεταμορφώσετε εύκολα και οικονομικά όποιο έπιπλο ή αντικείμενο θέλετε !!
Κόστος συμμετοχής 25 Ευρώ στο οποίο συμπεριλαμβάνονται όλα τα υλικά που θα χρησιμοποιήσουμε και φυσικά το έργο σας που θα πάρετε μαζί φεύγοντας !!

Faux Finishes with chalk paint - προχωρημένες τεχνικές

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΓΙΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ FAUX FINISHES

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ προχωρημένων τεχνικών faux finish καλλιτεχνικού βαψίματος και επεξεργασίας επίπλων και τοίχου.
Μαθαίνουμε τεχνικές όπως chip effect, crackle, ανάγλυφα stencils, foils κλπ. οι οποίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν μεμονωμένα ή συνδυαστικά σε έπιπλα, διακοσμητικά αντικείμενα, καμβά ή τοίχο.
Φεύγοντας, θα έχετε στα χέρια σας το δικό σας εκπληκτικό έργο τέχνης σε καμβά και γνώσεις για υπέροχες δημιουργίες και μεταμορφώσεις.
Με τη βοήθεια και χρήση των απόλυτα οικολογικών προϊόντων Nordic Chic!

Κόστος συμμετοχής 40 Ευρώ στο οποίο συμπεριλαμβάνονται όλα τα υλικά που θα χρησιμοποιήσουμε και φυσικά το έργο σας που θα πάρετε μαζί φεύγοντας !!

Workshop: Βάφουμε μαζί το έπιπλό σας !

Στο workshop αυτό εσείς φέρνετε το δικό σας ξύλινο (λουστραρισμένο ή μη) επιπλάκι ή διακοσμητικό αντικείμενο (καθρέφτη, κουτί, δίσκο κτλ) και εμείς αναλαμβάνουμε να σας μάθουμε πως θα το απογειώσετε !! Σε 3-4 ώρες θα το βάψετε μαζί μας σε όποιο χρώμα και όποια από τις βασικές τεχνικές επιλέξετε !!
Θα έχετε την απόλυτη επαγγελματική καθοδήγηση, θα μάθετε να βάφετε, να διορθώνετε και να κάνετε τεχνοτροπίες τις αρεσκείας σας, θα “κλέψετε” ματιές και γνώσεις από τους συμμαθητές σας και φυσικά… θα το απολαύσουμε όλοι μαζί ..μια παρέα!!!
Κόστος : €20 ανά άτομο  + υλικά τα οποία θα προμηθευτείτε από εμάς και φυσικά θα τα πάρετε μαζί σας φεύγοντας.
Προσοχή ! το έπιπλο που θα φέρετε πρέπει να είναι απόλυτα καθαρό χωρίς λιπαρές ουσίες. Λεκέδες και ξεφτίσματα δεν μας πειράζουν … θα τα τακτοποιήσουμε μαζί

photos seminarion workshop -10-

VINTAGE TRAY WORKSHOP (χρώματα κιμωλίας & ξυλόγλυπτα)

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ-ΓΙΑ-ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ-VINTAGE-TRAY

Ελάτε να δημιουργήσουμε παρέα !!!
Ενα απόγευμα διαφορετικό από τα άλλα, στη διάρκεια του οποίου θα φτιάξουμε ένα πανέμορφο δίσκο για να στολίσουμε το σπίτι μας. Θα δουλέψουμε με τα μοναδικά χρώματα κιμωλίας Nordic Chic, αναλύοντας όλες τους τις δυνατότητες, και επιλέγοντας τελικά να δουλέψουμε μια από όλες τις τεχνικές όπως distressing, crackle ή wash. Επίσης θα προσθέσουμε ιδιαίτερες λεπτομέρειες στο έργο μας όπως ξυλόγλυπτα της D.Art ή stencils (απλά ή ανάγλυφα) και πατίνες!!
Τεχνικές που απευθύνονται ακόμα και σε αρχάριους αλλά εμπλουτίζουν τις γνώσεις και των πιο εξοικειωμένων με τα χρώματα κιμωλίας.
Κόστος : €35 στο οποίο συμπεριλαμβάνεται ο δίσκος κ όλα τα υλικά που θα χρησιμοποιήσουμε.

PAINTING Day

Διαλέξτε οποία μέρα σας βολεύει, πάρτε ενα επιπλάκι ή ένα αντικείμενο και ελάτε στο χώρο μας να το βάψετε! Ανάλογα με το επίπεδο σας, εμεις θα ειμαςτε δίπλα σας με συμβουλες κ οδηγιες για να το πάτε ένα επίπεδο παραπέρα !  Προσοχή ! το έπιπλο που θα φέρετε πρέπει να είναι απόλυτα καθαρό χωρίς λιπαρές ουσίες. Λεκέδες και ξεφτίσματα δεν μας πειράζουν … θα τα τακτοποιήσουμε μαζί.
ΠΡΟΣΟΧΗ : απαιτείται προηγούμενη συνεννόηση.
Κοστος: €15 & τα υλικά που θα προμηθευτείτε από το κατάστημα μας. Εμεις βάζουμε τη καθοδήγηση, το χώρο & τα πινέλα!!  Το κόστος των €15 είναι ανά άτομο για ένα πρωινό ή ένα απόγευμα στο χώρο μας κατά τη διάρκεια των ωρών λειτουργίας μας και δεν είναι ανά έπιπλο.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΓΙΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ PAINTING DAY

Β. ΛΟΙΠΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ


ΔΙΉΜΕΡΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ Papier Mache (παπιέ μασέ)

Παπιεροσεμινάριο !!! Ετοιμαστείτε να σκίσουμε χαρτιά, να βουτήξουμε στην κόλλα και στα χρώματα!!
Το σεμινάριο αποτελείται από δύο μέρη – δύο ημέρες
Κατά το πρώτο μέρος που θα έχει διάρκεια 4 ώρες Διδάσκεστε σε θεωρητικό επίπεδο όλα τα projects, τι μπορεί να φτιάξει κανείς δηλαδή με παπιέ μασέ, μαθαίνουμε να φτιάχνουμε χαρτοπολτό με το μπλέντερ του σπιτιού και διαλέγει ο καθένας μια φιγούρα που θα φτιάξει (έναν ψαρά, μία μπαλαρίνα, διαστημάνθρωπο, πριγκίπισσα… ό,τι θέλουμε και ό,τι μας βγει…) και ξεκινάμε…
Φτιάχνουμε το αρχικό σχήμα και το ντύνουμε με χαρτί, κόλλα και χαρτοπολτό. Στο τέλος, αφήνετε τα έργα σας στο χώρο να στεγνώσουν και
– Στο επόμενο μέρος για ένα δίωρο (πχ 11:00 με 13:00 ) βάφουμε!! Μαθαίνουμε να φτιάχνουμε μάτια και όλες τις λεπτομέρειες, δίνοντας στο έργο μας χρώμα ζωή και χαρακτήρα !!
Εσείς δεν φέρνετε τίποτα από υλικά. Όλα σας τα προμηθεύουμε εμείς και το έργο που θα φτιάξετε σας ανήκει!
Κόστος : € 60 (στο κόστος περιλαμβάνονται όλα τα υλικά και φυσικά το έργο σας που θα πάρετε μαζί σας φεύγοντας)
Οδηγός μας σε αυτό το υπέροχο ταξίδι η καταξιωμένη στο χώρο Papiera

Χυτό Χειροποίητο Κόσμημα - Σεμινάριο αρχαρίων

Κάντε ένα υπέροχο ταξίδι στο κόσμο του χυτού κοσμήματος (Μέθοδος του χαμένου κεριού) και ζήστε όλη τη διαδικασία της μεταμόρφωσης βήμα προς βήμα !!

Δίνοντας στο κερί οποιαδήποτε μορφή βγαλμένη από τη φαντασία μας δημιουργούμε κομψά έργα τέχνης από μέταλλο !!  Λουλούδια, πεταλούδες και ότι άλλο σας συναρπάζει, ζωντανεύει και παίρνει μορφή !!

Το μόνο που χρειάζεται είναι να αφήσετε ελεύθερη τη φαντασία σας και τη δημιουργικότητά σας για να ανακαλύψετε το ταλέντο σας !!

Το σεμινάριο περιλαμβάνει βασικές τεχνικές μεταλλοτεχνίας και την εφαρμογή τους:

–  Γνωριμία με τα εργαλεία και υλικά

–  Επεξεργασία  των μαλακών (ροζ) κεριών

–  Τεχνικές μορφοποίησης κεριού

–  Τεχνική αποτύπωσης δαντέλας

Διάρκεια Σεμιναρίου: 3 δίωρες συναντήσεις

Κόστος Σεμιναρίου : € 70 (στο κόστος περιλαμβάνονται υλικά και εργαλεία αξίας €15 τα οποία φεύγοντας θα πάρετε μαζί σας – Δεν συμπεριλαμβάνεται το κόστος του μετάλλου, το οποίο εξαρτάται από το μέγεθός των έργων που θα δημιουργήσετε)

Ολοκληρώνοντας το σεμινάριο θα έχουμε φτιάξει ένα μοναδικό χυτό κόσμημα και μια δημιουργία με τη τεχνική της δαντέλας

Οδηγός μας σε αυτό το υπέροχο ταξίδι η  Ellen ‘s Inspirations

Γενικές πληροφορίες σεμιναρίων / workshops


  • Όλα τα σεμινάρια ( εκτός αν προσδιορίζεται διαφορετικά ) γίνονται στο χώρο του Past Perfect στα Μελίσσια.
  • Τα γκρουπάκια είναι ολιγομελή – max 6-7 άτομα
  • Απαιτείται οπωσδήποτε κράτηση θέσεως. Κρατήσεις Θέσεων τηλεφωνικά (2111842156 – 6972244432), με μήνυμα στη σελίδα μας στο fb ΕΔΩ ή mail ΕΔΩ
  • Δεν απαιτείται να φέρεται κάποιο αντικείμενο μαζί σας εκτός εάν προσδιορίζεται διαφορετικά ( πχ στο Painting Day )
  • Η διάρκεια και το κόστος συμμετοχής καθορίζεται κατά περίπτωση και συμπεριλαμβάνει κατά κανόνα όλα τα υλικά που θα χρησιμοποιήσουμε και φυσικά το έργο σας που θα πάρετε μαζί φεύγοντας – εκτός εαν προσδιορίζεται διαφορετικά
  • Τα σεμινάρια ενδεχεται να ακυρωθούν εαν δεν συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός θέσεων

Φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος

    Με την περιήγηση στο website μας αποδέχεστε τους όρους χρήσης