Πατίνες και Συμπληρωματικά Υλικά

Έτσι η Nordic Chic προχώρησε στη δημιουργία μια σειράς βοηθητικών υλικών για να απογειώσουμε τα έργα μας.

Nordic Chic Crackle

Το Crackle είναι ένα παχύρευστο γαλάκτωμα το οποίο επιτρέπει σε χρώματα ή πάστες με βάση το νερό να «σκάνε» και να εμφανίζεται από κάτω το προηγούμενο χρώμα ή υλικό της επιφάνειας. Οι ρωγμές που δημιουργούνται δίνουν ένα – φθαρμένο από το χρόνο – ύφος, αναπαράγοντας μια παλαιωμένη αλλά εκλεπτυσμένη αισθητική.

Ανάλογα με τον τρόπο που το εφαρμόζετε, οι ρωγμές θα διαφέρουν. Συστήνεται να βάψετε πρώτα την επιφάνεια μ’ένα χρώμα βάσης, να περάσετε μια στρώση crackle και στη συνέχεια να καλύψετε πλήρως την επιφάνεια με ένα άλλο χρώμα. Όταν το crackle «σκάσει», εμφανίζεται (μέσα από τις ρωγμές) το χρώμα βάσης.

Το Crackle είναι ένα εύκολο στη χρήση και όπως όλα τα προϊόντα της Nordic Chic είναι φιλικό προς το περιβάλλον.

Nordic Chic Glaze - Υγρή Πατίνα

Υγρή πατίνα, άοσμη, που στεγνώνει αργά παρέχοντας αρκετό χρόνο επεξεργασίας, ώστε να επιτύχετε το αποτέλεσμα που επιθυμείτε.
Διατίθεται σε 2 αποχρώσεις : διάφανη (clear) και περλέ (pearl).
Η διάφανη εκδοχή της αναμειγνύεται είτε με κάποια από τις αποχρώσεις των Nordic Chic Furniture Paint, είτε με κάποια από τις μεταλλικές σκόνες Fairydust και λίγο νερό και παράγει ημιδιάφανες αποχρώσεις για πατίνες και τεχνοτροπίες.
Αντίθετα, το Pearl Glaze μπορεί να χρησιμοποιηθεί και αυτούσιο (δηλαδή χωρίς κάποιο χρώμα) πάνω από τη βαμμένη επιφάνεια, για να δώσει ένα ιριδίζον, αστραφτερό φινίρισμα στα έπιπλά μας

North Sea Texture

Tο North Sea Texture είναι ένα υλικό (σκόνη) που ανακατεύεται με το χρώμα κιμωλίας και προσδίδει υφή θαλασσοδαρμένου σε μια βαμμένη επιφάνεια, κάνοντας τη να φαίνεται φθαρμένη και ρουστίκ.
Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για εφέ σκουριάς, ανάγλυφα στένσιλ σε ύφος πέτρα ή τσιμέντου και να προσθέσει παλιά πατίνα στα έπιπλα σας. Ανάλογα με τον συνδυασμό και τον τρόπο εφαρμογής του, μπορείτε να επιτύχετε διαφορετικά αποτελέσματα.
Το Nordic Chic® North Sea υφή είναι 100% φυσικό και δεν περιέχει πτητικά VOC.

Nordic Chic Fairy Dust

Μαγική Νεραϊδόσκονη !! Πρόκειται για μεταλλικές φυσικές σκόνες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να δώσουν μια μεταλλική όψη ή πατίνα στα βαμμένα έπιπλα. Προέρχονται από το ορυκτό Mica, το οποίο χρησιμοποιείται κατά κανόνα ως χρωστική πρώτη ύλη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν με διάφορους τρόπους και δίνουν κάθε φορά μοναδικά αποτελέσματα. Χρησιμοποιούνται είτε ατόφιες (δηλαδή απευθείας πάνω στην επιφάνεια πριν το σφράγισμά της) είτε εφόσον να αναμιχθούν με ένα από τα υπόλοιπα προϊόντα της Nordic Chic.! Έχουν πολλαπλές χρήσεις, Για παράδειγμα αναμιγνύοντας τες με το διάφανο κερί (Nordic Chic Clear Wax) ή το Nordic Chic Glaze μπορείτε να φτιάξετε τις δικές σας μεταλλικές πατίνες. Αντίστοιχα προσθέτοντάς τες στο βερνίκι (Nordic Chic Top Coat) μπορείτε να δημιουργήσετε ρευστό μεταλλικό χρώμα ή απλά να δώσετε μια μεταλλική λάμψη στο φινίρισμά σας.

Είναι ασφαλείς στη χρήση, καθώς είναι πιστοποιημένες για χρήση στο μακιγιάζ, δεν περιέχει τοξίνες ή επικίνδυνα συστατικά και είναι φιλικό προς το περιβάλλον.
Διατίθενται σε συσκευασίες των 50 γρ. και σε 10 αποχρώσεις

Nordic Chic Woody Stain

Πρόκειται για ένα οικολογικό, βιοδιασπώμενο υλικό (stain), κατάλληλο τόσο για εσωτερικούς όσο και εξωτερικούς χώρους. Προσθέτει φυσικό χρώμα και προστασία σε ακατέργαστες ξύλινες επιφάνειες και έπιπλα κήπου. Δεν χρησιμοποιείται σε ήδη βαμμένα έπιπλα
Είναι ιδανικό για Whitewash effect και υπέροχους συνδυασμούς φθαρμένου/ θαλασσοδαρμένου ξύλου (Driftwood effect).
Εάν χρησιμοποιηθεί σ’εξωτερικό χώρο, πρέπει να το σφραγιστεί με το Nordic Chic Topcoat. Σε εσωτερικούς χώρους μπορεί να το αφεθεί και χωρίς σφράγισμα ή να σφραγιστεί με Topcoat ή κερί.

Διατίθεται σε 4 αποχρώσεις και σε συσκευασία των 400ml

Με την περιήγηση στο website μας αποδέχεστε τους όρους χρήσης